ZAVRŠENI RADOVI – INVESTIRANO PREKO 9 MILIJUNA KUNA U INFRASTRUKTURU POSLOVNE ZONE ZAPAD

Krajem ožujka mjeseca, točnije 18. ožujka 2020.godine završeni su svi predviđeni radovi na izgradnji nove vodoopskrbne mreže, odvodnje, elektroničko-komunikacijske infrastrukture, javne rasvjete i prometnice u Poslovnoj zoni Zapad. Projekt „Razvoj poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad" – Novi Vinodolski tako je uspješno priveden kraju, a vrijednost izvršenih radova iznosi 9.368.514,94 Kn  s uključenim PDV-om.  U tijeku su završne aktivnosti projekta – priprema dokumentacije za provođenje tehničkog pregleda i ishođenje uporabne dozvole, te izrada web stranice Poslovne zone i informativne brošure kojima je svrha promocija projekta te dostupnih usluga u zoni i razvojnih mogućnosti.
 
Gradonačelnik Novog Vinodolskog, Velimir Piškulić ističe: Devastirana prometnica i neadekvatna vodno-komunalna infrastruktura nisu više prepreke za širenje djelatnosti i nadogradnju poslovnih prostora poduzetnika u zoni. Očekuje se da će poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture omogućiti aktivaciju neaktivnih parcela u poslovnoj zoni, nove investicije, povećanje broja poduzetnika, a time i povećanje broja novih radnih mjesta."
 

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ukupna vrijednost projekta određena je na 13.170.379,00 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstava  iznose 6.625.130,32 kuna.

Završetkom radova ostvareni su postavljeni ciljevi projekta koji su se odnosili na izgradnju i opremljenost neophodne zajedničke infrastrukture što će zasigurno pridonijeti povećanju intenziteta aktivacije neaktivnih parcela unutar poslovne zone, te privlačenje novih poduzeća koji će poslovati u poslovnoj zoni.  Poslovna zona Zapad je prema tipu aktivnosti uslužno-mješovita zona gdje trenutno posluje 14 privrednih subjekata, pa se očekuje da će  nakon uspješne realizacije navedenog projekta biti povećani interes novih poduzeća za poslovanjem u poslovnoj zoni što će pridonijeti otvaranjem novih radnih mjesta i proširenju postojećih djelatnosti u Poslovnoj zoni Zapad – Novi Vinodolski.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se