U GRADU NOVOM VINODOLSKOM POTPISANI SPORAZUMI O DODJELI POTPORA ZA POTICANJE RAZVOJA PODUZETNIŠTVA U 2020. GODINI

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog, u prisustvu gradonačelnika Velimira Piškulića i zamjenika gradonačelnika Tomislava Cvitkovića, održano potpisivanje Sporazuma o dodjeli potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2020. godinu ukupne vrijednosti  223.899,27 kuna.

Sukladno Odluci gradonačelnika o dodjeli potpora od dana 25. svibnja 2020. godine odobreno je čak 30 potpora, među kojima je i ove godine najzastupljenija Mjera 7 – Potpora za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva (14 odobrenih potpora).

Potpisivanje je održano u dva termina, a poduzetnicima se gradonačelnik zahvalio na prijavama i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i realizaciji poslovnih ideja, kao i uspješnu sezonu, u nadi da će im ova potpora barem malo umanjiti negativne posljedice uzrokovane nastalom situacijom. Istaknuo je da Grad Novi Vinodolski nastoji maksimalno u okviru svojih mogućnosti pomoći poduzetnicima, te da se uz ovaj program provode i druge mjere  za pomoć poduzetnicima – otpis troškova nastalih u vrijeme zabrane rada, tu se radi o komunalnoj naknadi, zakupu poslovnih prostora i terasa, te spomeničkoj renti.

 


Poticajne mjere za poduzetnike pokazale su se vrlo efikasnima, te se svake godine broj korisnika povećava. Cilj  je pomoći poduzetnicima u njihovom gospodarskom razvoju odnosno poticati očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta, što je izuzetno važno za ukupni razvoj Grada Novi Vinodolski. Grad će i ubuduće na ovaj način potpomagati poduzetnike s kojima će razgovarati, tražeći nove i unaprjeđujući postojeće načine pružanja pomoći i podrške usmjerene njihovom pa tako i gospodarskom razvoju Grada.
 

Ove je godine uveden novi kriterij, a to je da prednost u ostvarenju prava na potpora imaju oni poduzetnici koji prijavu podnose prvi put, čime se uspjelo „probuditi" veći broj poduzetnika i potaknuti ih da iskoriste financijsku podršku Grada, koji itekako radi na stvaranju dobrog poslovnog okruženja.

U prvom terminu, ispred svojih kolega, gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika na odobrenim potporama zahvalila se gospođa Ivana Birčić, vlasnica kozmetičkog salona IVANA u Novom Vinodolskom.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se