Primorsko – goranska županija objavila Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti

Dana 27. travnja 2023. godine Primorsko – goranska županija objavila je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti iz „Programa mjera za razvoj poduzetništva Primorsko – goranske županije za razdoblje 2022. – 2025." u 2023. godini.


Predmet Javnog poziva su sljedeće mjere:

  • Mjera 3.1. – Sufinanciranje troškova opreme – prerađivačke djelatnosti
Prihvatljivi prijavitelji: mikro i mali poduzetnici malog gospodarstva registrirani u RH sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva, koji su prema NKD 2007 (nn58/07 I 72/07) registrirani za područje C (Prerađivačka industrija), Odjeljak 10-32 (izuzev skupine 10.7) koji imaju registrirano sjedište, obavljaju djelatnost te se aktivnost ulaganja provodi na ruralnom području PGŽ.
  • Mjera 4.3. – Poticanje energetske učinkovitosti

Prihvatljivi prijavitelji: mikro i mali poduzetnici malog gospodarstva registrirani u RH sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva koji imaju sjedište i obavljaju djelatnost na području Županije, a koji su u pripremi dokumentacije za ulaganje u korištenje obnovljivih izvora energije koji imaju registrirano sjedište, obavljaju djelatnost te se aktivnost ulaganja provodi na području PGŽ.

  • Mjera 5.1. – Potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima – potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo (Gorski kotar i Otoci)

Prihvatljivi prijavitelji: mikro i mali poduzetnici malog gospodarstva registrirani u RH sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo ili imaju novoosnovan obrt ili trgovačko društvo, te koji posluju ili i imaju registrirano sjedište na području mikroregije Gorski kotar ili području otoka (registrirani nakon 1.1.2022.).

 

Prijavitelj se može prijaviti na samo jednu mjeru unutar objavljenog Javnog poziva.

 

Neprihvatljivi prijavitelji: oni koji se bave primarnom poljoprivrednom djelatnosti i ribarstvom (osim šumarstva), pravnom djelatnosti, djelatnosti kockanja i klađenja, financijskom djelatnosti, djelatnosti osiguranja, poslovanja nekretninama, upravljačkom djelatnosti, savjetovanjem u vezi s upravljanjem.

 

Rok za podnošenje prijava je 29. svibnja 2023. godine.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se