Potpisani Sporazumi o dodjeli potpora poduzetnicima za 2024. godinu

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog u prisustvu gradonačelnika Tomislava Cvitkovića potpisani Sporazumi o dodjeli potpore poduzetnicima za 2024. godinu na temelju provedenog privremeno otvorenog Javnog poziva.

Javni poziv bio je otvoren od 23. siječnja do 6. veljače 2024. godine,  zaprimljeno je 30 prijava pri čemu je zatraženo ukupno  34 tisuće eura.

Najveći interes poduzetnici su i ove godine iskazali za sufinanciranje nabave dugotrajne imovine i adaptacije poslovnog prostora. Povjerenstvo za provođenje Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novog Vinodolskog utvrdilo je da sve prijave udovoljavaju uvjetima Javnog poziva, a odobreni iznos potpora iznosi 29.770  eura.

Prisutnima se obratio gradonačelnik koji je iskazao zadovoljstvo brojem pristiglih prijava, kao i činjenicom da  više od dvije trećine prijavitelja čine oni koji su do sad već koristili potpore, što znači da su prepoznali inicijativu Grada za povećanjem dostupnosti izvora financiranja za poduzetnike, kao i da je uspostavljen pozitivan suradnički odnos.

Također, podsjetio je i na trajni Javni poziv koji je otvoren do kraja listopada, odnosno iskorištenja sredstava, te pozvao sve koji imaju neku inicijativu da se prijave. Za kraj je poželio svim nazočnima nastavak uspješnog poslovanja i pozvao da se obrate Upravnom odjelu za razvoj i gospodarstvo ukoliko imaju neku ideju ili sugestiju vezanu za poticanje rada poduzetnika Grada Novog Vinodolskog.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se