Potpisani Sporazumi o dodjeli potpora poduzetnicima

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog u prisustvu gradonačelnika Tomislava Cvitković potpisani Sporazumi o dodjeli potpora poduzetnicima dodijeljeni temeljem provedenog Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu potpora temeljem Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novi Vinodolski u 2022.godini.

Ove godine Javni poziv bio je otvoren dva tjedna odnosno od 10. do 24. ožujka a u zadanom roku je pristiglo 48 Zahtjeva za potporom te se ukupno zatražilo gotovo 387 tisuća kuna. Prijave je zaprimao i evaluirao Poduzetnički centar „Vinodol" d.o.o., a Grad je u skladu s osiguranim sredstvima u Proračunu odobrio 33 Zahtjeva za potporom odnosno ukupno 262 tisuće kuna.

Prilikom potpisivanja Sporazuma poduzetnicima se obratio gradonačelnik Cvitković te je uz čestitke za 2023. godinu najavio potpuno novi Program poticanja poduzetništva, nove mjere i veće iznose potpora, a isto tako istaknuo je da su im njegova vrata uvijek otvorena za sva njihova pitanja, probleme, ideje i inicijative jer su veoma važan "kotač" u razvoju grada.

Najveći broj Zahtjeva pristigao je za mjeru 11 - Potpore poduzetnicima za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenja poslovnog prostora, a podjednak broj prijava podnesen je za mjere 6 i 7, odnosno za Potpore za razvoj poduzetništva mladih i poduzetnika početnika.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se