Poticaji za samozapošljavanje u 2024. godini

Potpore su namijene nezaposlenim osobama koje su prijavljene u evidenciju HZZ-a za pokrivanje troškova osnivanja i početak poslovanja poslovnog subjekta.

Potpora za samozapošljavanje može se dodijeliti za tri skupine korisnika, ovisno o NKD-u:

  1. Skupina – do 15.000,00 EUR (građevinarstvo i prerađivačka industrija – popravak i instaliranje strojeva i opreme; proizvodnja nakita, imitacije nakita i srodnih proizvoda, i dr.)
  2. Skupina – do 10.000,00 EUR (informacije i komunikacije, kao i prerađivačka industrija – proizvodnja prehrambenih proizvoda; proizvodnja piće; prerada drva i proizvoda od drva, i dr.)
  1. Skupina – do 7.000,00 EUR (trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala; prijevoz i skladištenje; djelatnosti pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane; administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti; umjetnost, zabava i rekreacija, i dr.)

Podnositeljima zahtjeva koji udovoljavaju kriterijima zelenog ili digitalnog radnog mjesta, a pripadaju prethodno nabrojenim djelatnostima, mogu se dodijeliti sljedeće potpore:

  1. Skupina – do 20.000,00 EUR
  2. Skupina – do 15.000,00 EUR
  3. Skupina – do 10.000,00 EUR.

Navedeni iznosi predstavljaju najveći mogući iznos potpore koji se može dodijeliti sukladno registriranim djelatnostima, dok će se konačna visina dodijeljene potpore za samozapošljavanje odrediti temeljem procjene opravdanosti početnog ulaganja sukladno iskazanim potrebama u dostavljenom poslovnom planu i troškovniku, koji je sastavni dio poslovnog plana.

Zahtjev se predaje putem online aplikacije najkasnije do 30.09.2024. godine ili do utroška osiguranih sredstava. Preduvjet za podnošenje zahtjeva je prijava putem NIAS sustava e – građani.

Više informacija možete dobiti u Upravnom odjelu za razvoj i gospodarstvo na broj 051/554-369 I 051/554-355 i na linku https://mjere.hr/.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se