Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva

U svrhu razvoja poduzetništva na svom području, Grad Novi Vinodolski od 2016. godine provodi Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novi Vinodolski.
 
Općim programom sufinancira se rad potpornih subjekata za poduzetnike i poljoprivrednike i ribare:

  • Poduzetnički centar "Vinodol” d.o.o.
  • Lokalna akcijska grupa "Vinodol”
  • Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "Tunera”
 
S ciljem poticanja razvoja lokalnog gospodarstva, Grad Novi Vinodolski kroz „Program Poduzetnik Grada Novi Vinodolski", još od 2008. godine subvencionira kamatu na poduzetničke kredite. Program je 2015. godine uvršten u Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novi Vinodolski.
 
U provedbi preostalih mjera pokazalo se da među obrtnicima i poduzetnicima s područja Grada postoji interes za razvojem dodatnih usluga i proizvoda, kao i za povećanjem kvalitete usluga i proizvoda,stoga se u Opći program u 2019. godini uvodi nova mjera–Potpora poduzetnicima za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenja poslovnog prostora.
 
Opći program mjera danas sadržava sveukupno 11 mjera, a kroz provedbu Općeg programa od Mjere 5 do Mjere 11 najčešće su korištene sljedeće:
 
  • Očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti
  • Potpore za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva
  • Potpore za razvoj poduzetništva mladih i poduzetnika početnika
  • Potpore za socijalno poduzetništvo


Javni poziv za podnošenje prijava objavljuje se na službenoj Internet stranici Grada Novi Vinodolski,svake godine u prvom kvartalu.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se