OBJAVLJEN JAVNI POZIV PODUZETNICIMA ZA DODJELU POTPORA

Danas, 11. svibnja 2020. godine Primorsko – goranska županija objavila je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za provedbu mjera radi ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19 u sektoru malog gospodarstva na području Primorsko-goranske županije u 2020. godini.

Predmet Javnog poziva je nabava opreme i sufinanciranje troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije bolesti COVID-19.

Korisnici mjere su poduzetnici registrirani u Republici Hrvatskoj odnosno mikro i mali subjekti malog gospodarstva sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva i, koji se ne bave poljoprivrednom djelatnosti (i to: d.o.o., j.d.o.o., obrti,  zadruge i ustanove) u 100% privatnom vlasništvu  koji imaju registrirano sjedište te se aktivnost opremanja provodi na ruralnom području Primorsko-goranske županije.

Korisnici moraju imati minimalno jednu zaposlenu osobu prilikom prijave na natječaj.

Nisu prihvatljivi prijavitelji koji se bave poljoprivrednom djelatnosti (osim šumarstva), djelatnosti kockanja i klađenja, financijskom djelatnosti, djelatnosti osiguranja.

Prihvatljive aktivnosti/troškovi su sufinanciranje nabave opreme kao ulaganja u dugotrajnu imovinu, repromaterijala te sufinanciranje ostalih troškova vezanih za ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19.

Korisnik može za prijavljene aktivnosti u okviru jedne prijave ostvariti:

  • 100% potpore, ali ne više od 30.000,00 kuna bez PDV-a po korisniku s najmanje jednim zaposlenim, odnosno 40.000,00 kuna s više od jednog zaposlenog
  • Min 40% tražene potpore mora biti oprema kao ulaganje u dugotrajnu imovinu
  • Najmanja cijena opreme za koji se traži potpora mora iznositi 4.000,00 kuna bez PDV
  • Najmanji iznos potpore je 10.000,00 kuna.

Prijave se zaprimaju kontinuirano do iskorištenja raspoloživih sredstava u proračunu Primorsko-goranske županije za ovu namjenu, a najkasnije do  15. studenog  2020. godine.

Detaljne upute za prijavitelje kao i način prijave možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.pgz.hr/dokumenti/natjecaji/?fbclid=IwAR2NqYxVg1DaRs6Vv6fjuQgsnp5Tt2mDZVue49EjfeZ7yXcPNIKab9mYsLY.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se