Objava poziva za dostavu projektnih prijedloga „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovacijski vaučeri za MSP-ove" u okviru Programa konkurentnosti i kohezija 2021.-2027.


Datum početka zaprimanja projektnih prijava je 10. lipnja 2024. godine u 11:00 sati, i zaprimati će se do iskorištenja raspoloživih sredstava za predmetni Poziv, a najkasnije do 31. prosinca 2026. godine u 16:00 sati.


Cilj poziva je prijenos znanja od strane znanstveno – istraživačkih organizacija u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija.


Prihvatljivi prijavitelj je pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali ili srednji poduzetnik.

Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodima, uslugama ili procesima koji su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu:

-          Testiranje proizvoda, usluge ili procesa,

-          Ispitivanje proizvoda, usluge ili procesa,

-          Demonstracijske aktivnosti,

-          Stručna i tehnička znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa.


Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektnom prijedlogu je 2.000,00 EUR, a najviši 10.000,00 EUR po pojedinom projektnom prijedlogu. Maksimalni intenzitet potpore je 50% prihvatljivih troškova, a intenzitet potpore se može povećati do 85% prihvatljivih troškova, pod uvjetom da ukupni iznos potpore za savjetodavne i pomoćne usluge za inovacije ne premašuje 220.000,00 EUR po poduzetniku tijekom bilo kojeg trogodišnjeg razdoblja.


Projektni prijedlozi se podnose elektronički, putem portala informacijskog sustava eKohezija.

Više detalja o natječaju, kao i natječajna dokumentacija, nalaze se na poveznici  https://eufondovi.gov.hr/inovacijski-vauceri-za-mspove/.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se