Novi Vinodolski u TOP 10 gradova po izdvajanju za obrtnike

Grad Novi Vinodolski istaknuo se među deset najaktivnijih gradova u poticanju obrtništva i malog poduzetništva prema podacima Ministarstva financija za 2022. godinu. Prema analizi portala gradonačelnik.hr, Novi Vinodolski zauzeo je 9. mjesto po izdvajanju sredstava per capita, s iznosom od 60,44 kune po stanovniku. U 2022. godini, ukupno 73 grada izdvojila su sredstva za potporu obrtnicima, pri čemu se samo osam gradova istaknulo izdvajanjem od preko jedan posto proračuna.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog, Tomislav Cvitković, istaknuo je važnost podrške obrtništvu i malom poduzetništvu u gospodarskom razvoju zemlje te naglasio da im je nužno pružiti odgovarajuću potporu za rast i opstanak.

Grad Novi Vinodolski aktivno potiče razvoj obrtništva kroz edukacije, sufinanciranje kamata na poduzetničke kredite te kroz javne pozive za dodjelu potpora temeljem Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva. Jučer je raspisan Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora  za 2024. godinu.  Cvitković je pozvao potencijalne prijavitelje da se za sva pitanja obrate Upravnom odjelu za razvoj i gospodarstvo.

Ovim angažmanom Grada Novog Vinodolskog u potpori obrtništvu nastoji se održati povoljno poslovno okruženje i zadržati pozitivan odnos s poduzetnicima. Uz financijsku potporu za ulaganja valja istaknuti i mjere koje imaju direktan utjecaj na  turističku ponudu, očuvanje tradicije i identitet grada.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se