GRAD NOVI VINODOLSKI

Grad Novi Vinodolski smješten je na jugoistočnom dijelu Primorsko-goranske županije, u središnjem dijelu Sjevernog Hrvatskog primorja, pokraj Vinodolske doline, uz razvedenu obalu Podvelebitskog kanala.
 
Područje Grada administrativno graniči s općinama Baška, Vrbnik, Vinodolska općina, Mrkopalj i gradom Crikvenicom u Primorsko–goranskoj županiji, te područjem grada Ogulina, općine Brinje i grada Senja u Ličko-senjskoj županiji.

Površina Grada Novog Vinodolskog iznosi 265,08 km2, što je 7,4% prostora Primorsko goranske županije i po tomu je četvrta jedinica lokalne samouprave u Županiji. Površina akvatorija u Velebitskom kanalu iznosi 65,23 km2.
 
Novi Vinodolski je danas upotpunjen svim sadržajima neophodnim suvremenom načinu življenja i poslovanja. U mjestu se nalaze: škola, dječji vrtić, crkva, pošta, dom zdravlja, ljekarna, čitaonica i knjižnica, muzej i galerija, banke, poslovnica FINA, kreditno-štedna i osiguravajuća društva, benzinske crpke, hoteli, putničke agencije, a dostupan je i niz obrtničkih usluga.
 
Geoprometni položaj Novog Vinodolskog, te dostupnost morem, kopnom i zrakom, odnosno blizina zemljama srednje Europe, čini ga atraktivnim odredištem za ljetovanje ili kraći odmor. Međunarodna Zračna luka Rijeka nalazi se na udaljenosti od 25 km, a operativna je cijele godine.Novi se s godinama mijenja i ubrzano razvija–gradi se komunalna infrastruktura, javna turistička infrastruktura, prometnice, a izgrađene su i dvije marine što je Novi Vinodolski uvrstilo na nautičku kartu Jadrana. Gospodarsko osnaživanje većih turističkih subjekata istodobno je praćeno rastom malog i srednjeg poduzetništva.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.

Slažem se